vrijdag 19 juli 2024

Recensie - Een contract vol liefde, door Lindi Melse

Bibi staat altijd voor iedereen klaar en zegt steevast ja als er iets van haar gevraagd wordt. Dat verklaart waarom ze tussen de bejaarden blijft wonen en genoegen neemt met haar baan als secretaresse bij een advocatenkantoor, in plaats van haar droom te volgen.

Wanneer er plots een knappe vreemdeling voor haar deur staat, slaat de liefde toe en neet ze eindelijk de tijd om meer aan zichzelf te denken. Maar dan ziet ze op haar werk een belangrijke mail over het hoofd, waardoor haar kantoor uit het gebouw dreigt te worden gezet. Om dit te voorkomen moet Bibi de hulp van anderen accepteren én zelf op de voorgrond treden. Maar of ze dat durft...?

'Een contract vol liefde' is een heerlijke feelgoodroman over je dromen volgen, nieuwsgierige senioren en natuurlijk De Grote Liefde!



Een contract vol liefde is het debuut van auteur Lindi Melse en daarmee ook mijn kennismaking met haar schrijfwerk. Het boek slokte mij vanaf de eerste bladzijden op, mede door de vlotte en fijne schrijfstijl, en ik kon het verhaal vervolgens lastig loslaten als ik even niet aan het lezen was. Wat een super leuk debuut is dit!


De lezer volgt hoofdpersonage Bibi, die diep in haar hart eigenlijk heel goed weet wat ze werkelijk wil. Ze werkt als secretaresse bij een advocatenkantoor, maar het liefst wilt ze zelf mensen helpen die heel haar hulp nodig hebben. Helaas wordt ze voor haar idee niet gezien op het werk, dus helpt ze haar collega’s waar ze kan, tot ze - zonder dat ze het weet - een ramp veroorzaakt dat de hele werkvloer in rep en roer brengt. Gelukkig kan ze zich in haar nieuwe huis even terugtrekken van de drukte en wordt ze daar wel gehoord en gezien. De oudere complexbewoners laten haar keer op keer zien hoe sterk vriendschap en hulp vragen kan zijn en voelen, waardoor Bibi zich niet alleen steeds meer realiseert hoe ze verder wilt met haar werk, maar ook met het contact met al haar buren.


De saamhorigheid van de groep mensen in dit complex is voelbaar, eerlijk en oprecht, en omarmt de lezer vanaf het papier. De bewoners dragen stuk voor stuk hun steentje bij aan de verbindingen tussen elkaar, maar ook aan persoonlijke groei en vertrouwen. Wanneer Bibi voorzichtig haar twijfels over haar werk en de mysterie omtrent haar liefdesleven uit, krijgt ze van meerdere kanten helpende handen gereikt, en voelt ze zich steeds meer zichtbaar en gewaardeerd in haar leven. Dit helpt haar in haar groei in haar zelfvertrouwen en eigen kunnen, en stap voor stap transformeert Bibi steeds meer tot de powervrouw die ze eigenlijk diep binnenin haar hart altijd al is geweest. Dit vond ik zeker een zeer sterk punt in deze heerlijke feelgood.


En dan ontmoet ze ook nog eens een zeer leuke kleinzoon van een van de bewoners, die tijdens een korte ontmoeting een stukje van haar hart weet te stelen, en niet meer uit haar hoofd verdwijnt. Hoe hard ze ook haar best doet om hem te vergeten, om hem los te laten, het lukt haar niet. Al helemaal niet als haar nieuwe vrienden haar ook hierin een handje willen helpen en haar laten zien waar liefde eigenlijk allemaal voor staat. Durft ze het aan om de deur naar haar hart nog meer te openen en de sprong te wagen voor de liefde, maar vooral voor zichzelf?


Wat ik zelf heel mooi verwerkt vindt in het verhaal, is het feit dat iedereen zich soms wel eens eenzaam kan voelen, al is diegene niet alleen. Het is een gevoel dat geuit mag worden, hoe moeilijk en eng dit soms ook kan voelen. Wanneer men zich hier bewust van is, en met een open blik naar een ander durft te kijken en de uitdaging aan wilt gaan om de ander te leren kennen, zullen vele levens zich verrijken met liefde, vriendschappen voor het leven, en dierbare herinneringen. Deze boodschap ontroerde mij het gehele verhaal, maar zeker op een bepaald punt hield ik het niet helemaal droog... 


Een contract vol liefde laat de lezer meegenieten tijdens interessante, lieve en opbeurende gesprekken tussen jong en oud, aangevuld met een flinke dosis humor en tot slot een ontluikende liefde die ondanks tal van onzekerheden (en zelfs een zinderende plottwist!) steeds weer om een hoekje komt kijken. Ik zal het boek later zeker graag nog eens oppakken, want ik mis de geborgenheid van het appartementencomplex nu al!



Uitgeverij: Dutch Venture Publishing
ISBN: 9789493265660 (paperback), 9798223267652 (ebook)
Te koop via: Libris, Bruna, Readshop, bol, Kobo, Amazon

Geen opmerkingen:

Een reactie posten