vrijdag 11 oktober 2024

Recensie - Ho-ho-hopeloos verliefd, door Wendy de Liefde



Als Kato vlak voor kerst gedumpt wordt door Gideon en tegelijkertijd opa Coos - haar beste vriend - uit haar leven glipt, neemt ze een drastisch besluit. Ze boekt halsoverkop een vlucht naar Curaçao. Weg van alle familieverplichtingen en haar gesettelde vrienden - en zo dicht mogelijk bij haar lieftallige opa dankzij alle warme herinneringen aan hem die het eiland met zich meebrengt.

Dan vindt ze vlak voor vertrek bij het opruimen van haar opa's spullen een brief. Een brief die haar reis naar paradijselijk Curaçao een heel andere wending zal geven...







Waarom… waarom was het nú alweer de laatste bladzijde? Waarom kan ik niet nog meer ontdekken over Kato en de leuke, lieve, maar vooral ook interessante mensen die ze heeft leren kennen tijdens de zoektocht naar een stukje verleden van haar opa? Waarom was het verhaal zo kort? Zucht…


Tja, soms lees je nu eenmaal verhalen die geheel kloppen, helemaal afgerond zijn en waar op het moment van de laatste bladzijde gewoonweg niet meer over te vertellen valt, zonder direct weer een nieuw verhaal te vertellen. (Eigen spoiler alert: stiekem hoop ik op een vervolg..) 

Ho-ho-hopeloos verliefd is zo’n verhaal. Het is een dun boekje, maar schijn bedriegt: het zal al de tijd van de lezer opslokken en dwingen om door te blijven lezen, net zolang tot elke letter is opgezogen en het verhaal is verteld. Hoe auteur Wendy de Liefde het steeds weer voor elkaar krijgt is mij een raadsel, maar wauw, het is absoluut een pageturner!


Eerlijk is eerlijk, sommige stukken gingen mij net iets “te snel”, maar de algemene rode draad over Kato en de zoektocht naar de “onbekende persoon” waar haar opa een brief aan had geschreven, hielden mij echt aan de pagina’s gekluisterd. Ik merkte dat ik met haar mee wilde zoeken, ook op de momenten dat de zoektocht compleet vast leek te lopen en niemand haar ook maar iets meer informatie kon geven. Ik had het zo met haar te doen… Haar opa was haar beste vriend, wie ze het met pijn in haar hart niet zelf kon vragen om het een en ander uit te zoeken, en het was het laatste stukje dat ze nog van hem bij haarzelf kon dragen. Als ze de mysterieuze persoon in kwestie nou maar kon vinden!


Gelukkig krijgt ze hulp uit onverwachte hoek, en hoeft ze het uiteindelijk niet helemaal zelf op te pakken als ware detective. Het heerlijke drietal dat ze ontmoet tijdens haar vlucht naar Curaçao brengt veel sfeer en humor met zich mee, maar er zijn ook de nodige zwijmelmomenten die Kato nogal van de wijs proberen te brengen van tijd tot tijd. Ook dat nog! Daar is toch helemaal geen tijd voor, net zoals er geen tijd was voor al die kerstonzin! Of toch wel...


Ho-ho-hopeloos verliefd is een zeer fijne feelgood uit de pen van Wendy de Liefde, en dompelt je onder de kerst- en vakantiesferen op elke dag van het jaar. Het voelt echt als een magisch en zonovergoten uitje en leest door de vlotte en leuke schrijfstijl lekker door. Ik weet in ieder geval zeker dat ik het nog eens op zal pakken, al is het alleen maar om opnieuw in contact te komen met Kato, de familiegeheimen en de leuke personages die haar wereld op z’n kop zetten en haar laten inzien wie ze werkelijk is. 



Uitgeverij: Dutch Venture Publishing
ISBN: 9789493265356 (paperback), 9798215871263 (ebook)
Te koop via: Libris, Bruna, Readshop, bol, Kobo, Amazon

Geen opmerkingen:

Een reactie posten