zaterdag 4 juli 2020

Recensie - Vakantievlinders, door Vannessa Thuyns

In deze feelgoodroman vind je maar liefst drie romantische verhalen over moderne vrouwen, vriendschappen en liefdes die je meteen in de vakantiestemming brengen. Van de hand van Vannessa Thuyns, die vorig jaar debuteerde met de vrolijke roman Knetterverliefd.

Vlieland: Lisa durft de "zeilreis voor vrijgezelle dertigers" niet af te zeggen. Het was immers een gul cadeau van haar familie. Eenmaal op het schip op weg naar Vlieland probeert ze met man en macht alle single mannen te ontwijken. Kan ze dat een week lang volhouden?

Napels: Josefien hoopt in het mooie Napels te kunnen ontsnappen, maar haar beste vriendin blijkt haar uitgenodigd te hebben voor een compleet andere reden. Josefien probeert zich staande te houden, dus verliefd worden op de sexy hoteleigenaar is absoluut geen optie...

Tirol: Simone is na een traumatische ervaring nooit meer in de buurt van de skipiste geweest. Omdat haar vriendinnen zo aandringen, besluit ze de wintersport nog één kans te geven. Zo slecht treft ze het niet in Tirol met een aantrekkelijke skileraar, maar dan slaat het noodlot toe en kan Simone niet anders dan spijt hebben.


*****

Vakantievlinders geeft de lezer zowel de vlinders voor de aanstaande vakantieperiode, als vlinders van de liefde die altijd om een hoekje loert, juist op de momenten dat je het niet verwacht. Auteur Vannessa Thuyns neemt je mee naar het zonnige Vlieland, het wervelende Napels en het sneeuwrijke Tirol, en weet door haar vlotte en prettige schrijfstijl precies de juiste vakantiestemming te creëren voor elke plek. Zelf ben ik nog nooit naar Napels en Tirol geweest, maar door de kleurrijke, gedetailleerde beschrijvingen en heerlijke verhalen die de personages er meemaken, leek het tijdens het lezen net alsof ik er zelf bij was. Heel fijn!


Deze verhalenbundel bevat drie sterke, en vooral heel erg single jonge vrouwen die niet verwachten de liefde van hun levens te vinden op de reizen die ze ondernemen. Ze zijn daar helemaal niet mee bezig, vinden het vooral allemaal wel goed zo op dit moment. Ze zijn blij en gelukkig in hun eentje, toch? Waarom zou je daar per se iemand anders bij nodig hebben? Hun omgeving denkt daar echter net wat anders over, en ze worden tegen wil en dank meegesleept in de ideeën van de anderen. In eerste instantie vol tegenzin, en vol met het gevoel zo snel mogelijk de verplichtingen af te handelen en dan met een rotgang weer terug te keren naar het oude, vertrouwde, normale leven.


Tja… tot de liefde besluit om het net even anders te laten verlopen. Want als de vakantie ten einde raakt, zijn ze dan echt nog steeds dezelfde jonge vrouwen als aan het begin van de vakantie, of zijn ze toch van mening veranderd? Hun hoofden worden in ieder geval aardig op hol gebracht door de aantrekkelijke, vlotte mannen die hun pad kruisen. Met hun buiken vol vlinders en hun hoofden in de roze wolken, maken ze voor zichzelf de balans op en lijken er uiteindelijk vrede mee te hebben dat alles loopt zoals het loopt. Vakantieliefdes zijn slechts tijdelijk, en daarna zie je elkaar nooit weer. Alles wordt weer normaal… Toch?


Vakantievlinders bevat 3 verhalen die in mijn ogen aan de ene kant veel te kort waren - sommige dingen gingen voor mijn gevoel echt heel erg snel, maar dat is een persoonlijk dingetje -, en tegelijkertijd juist precies goed waren uitgewerkt. Ze hebben stuk voor stuk een duidelijk begin, een missie voor de hoofdpersonages en het einde voelt bij elk verhaal als fijn afsluitend eind. De spanningsbogen zijn en blijven tijdens het lezen gespannen met hier en daar een plottwist, en zowel de hoofdpersonages als de bijpersonages vullen elkaar prima aan qua karakters en doen en laten.

Het is een heerlijk boek voor tijdens de (thuis)vakanties, waarmee je vanuit je comfortabele stoel toch kunt reizen en kunt genieten van de mooie omgevingen, interessante mensen die je op Vlieland, in Napels en in Tirol ontmoet, en waardoor je na het omslaan van de laatste bladzijde echt terug zult moeten keren naar de echte omgeving. Geen knappe mannen met goede zeebenen, mooie hoteleigenaren en sexy skiërs meer… Dat is toch even wennen. Of je pakt het boek weer op en gaat gewoon nog een keer op vakantie ;)


Een aanrader voor de lezers van feelgood verhalen, sterke hoofdpersonages die weten wat ze willen en daar ook echt voor gaan, en zwoele, lonkende vakantieliefdes!



Hierbij wil ik uitgeverij Dutch Venture Publishing hartelijk danken voor het recensie-exemplaar, in ruil voor een eerlijke mening.

ISBN: 9789492585530 (paperback), 9781393772286 (ebook #1), 9781393289005 (ebook #2), 9781393932871 (ebook #3)
Te koop via: Libris*, Ako, Bruna, bol.com, Kobo*, Amazon
*de ebook/luisterboek-variant is opgesplitst in drie delen, die samen de verhalenbundel vormen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten