maandag 3 maart 2014

Book Talk: Recensie - Obsidian, door Jennifer L. Armentrout

Starting over sucks.
When we moved to West Virginia right before my senior year, I'd pretty much resigned myself to thick accents, dodgy internet access, and a whole lot of boring... until I spotted my hot neighbor, with his looming height and eerie green eyes. Things were looking up.
And then he opened up mouth.
Daemon is infuriating. Arrogant. Stab-worthy. We do not get along. At all. But when a stranger attacks me and Daemon literally freezes time with a wave of his hand, well, something... unexpected happens.
The hot alien living next door marks me.
You heard me. Alien. Turns out Daemon and his sister have a galaxy of enemies wanting to steal their abilities, and Daemon's touch has me lit up like the Vegas Strip. The only way I'm getting out of this alive is by sticking close to Daemon until my alien mojo fades.
If I don't kill him first, that is.


Katy verhuist, een aantal jaren na de dood van haar vader, samen met haar moeder naar West Virginia om een nieuw leven op te bouwen. Als haar moeder haar pusht eens een bezoekje te brengen aan de buren, om zichzelf voor te stellen (want: leeftijdsgenoten!), kan Katy hier niets tegen inbrengen, hoe graag ze ook achter haar blog zou willen kruipen.
Ze stapt haar voordeur uit en loopt naar de buren... Om daar starend en nietszeggend te staren naar haar buurjongen, die zonder shirt in de deuropening komt staan. Haar ontzettend knappe, fijne, mooie, sexy buurjongen, welteverstaan. Helaas loopt deze ontmoeting niet zo goed, en Katy heeft direct een soort van hekel aan Daemon Black.
Dan raakt ze bevriend met Dee, de zus van Daemon en kan ze niet meer om Daemon heen. En hij niet om haar. Als door omstandigheden Katy erachter komt dat Daemon en Dee niet van hier komen, raakt ze verwikkeld in een geheim bestaan. Geheim in die zin, dat ze er nooit met iemand over kan praten, behalve met Dee en Daemon. Daemon probeert haar nog uit het leven van zijn zus te krijgen door te dreigen, maar Katy heeft een te goede band met Dee, waardoor ze de vriendschap niet opgeeft. En hij kan echt niet zomaar beslissen wat zij moet doen, dat kan ze prima zelf!
En die vreemde aantrekkingskracht die tussen hen in hangt, lijkt alleen maar sterker te worden, ook al hebben ze dit liever niet vanwege verschillende, persoonlijke redenen. Katy vindt hem maar arrogant, een sukkel, een betweter, een patser, ook al is hij nog zo fijn om naar te kijken; Daemon wilt zijn zus beschermen tegen gevaren van buitenaf, die aangetrokken zouden kunnen worden door Katy.
Tot de vijand van Daemon en Dee om de hoek komt kijken en Katy - de mens, dus het zwakkere wezen volgens Daemon -, hen beiden wilt redden, met alle gevolgen van dien.

Ik heb het boek (ebook-versie) nu twee keer gelezen... en ik heb ditmaal nogmaals enorm genoten. Het verhaal is leuk en ik kan er niet meer omheen; ik ben verliefd op Daemon! Move over, andere fictional crushes! Jullie zullen mij moeten delen!
Het verhaal gaf mij zelfs even een gevoel van verlangen naar vroeger, toen ik thuis samen met mijn moeder en zusje de serie Roswell High volgde. Een serie over een stadje waarin mensen en aliens woonden, al wisten de mensen niet van de aliens af.
Ook hier in Obsidian gaat het om een stadje waarin Luxen tussen de mensen wonen, zonder dat de mensen het weten. Het mag ook absoluut niet uitkomen, want dat zal voor enorme problemen zorgen.

De band tussen Katy, Daemen en Dee vond ik goed beschreven. Katy, het meisje dat liever achter haar laptop zit om aan haar boekenblog te werken en een boek erbij pakt om te lezen, raakt bevriend met haar enthousiaste buurmeisje Dee, wie de zus van Daemon blijkt te zijn. Dee krijgt langzamerhand het idee dat er iets speelt tussen Katy en Daemon, maar niemand zegt iets. Daemon, de afstandelijke, wegduwende, arrogante buurjongen, en zij, Katy, de boekenwurm die houdt van tuinieren, samen? Echt niet!
Toch kan Katy de tintelingen in haar lijf niet goed verbergen als Daemon in de buurt is, met zijn mooie, groene ogen en dat stukje shirt dat hij heel erg "niet expres" een stukje omhoog laat glijden als hij zich uitrekt wanneer hij in haar buurt is. Hij blijft haar aandacht opzoeken op school, ook na zijn dreigingen. Katy ziet aan de ene kant erg op tegen de prikken in haar rug van de pen van Daemon, terwijl ze er ook op hoopt. En hij blijft haar opzoeken na school, op aansporen van zijn zus. Zegt hij. Ze begrijpt niets van de tegenstrijdige gevoelens die ze in zich voelt.
Tot de lampen in de woonkamer in Katy's huis kapot springen, de tv knippert en de laptop oprookt. Maar daar vertel ik verder niets over, haha! Dat zullen jullie echt zelf moeten lezen...

Naar mate je verder komt in het verhaal, kom je erachter wie Daemon en Dee werkelijk zijn, en wat er nog meer speelt in deze wereld. Niet iedereen is er namelijk blij mee dat zij omgaan met mens Katy, en dat laten men merken ook.

Ik ben heel blij dat ik direct verder kon gaan lezen in deel twee van deze serie, want ik wilde meer. Meer weten, meer ontdekken, meer lezen... meer Daemon.
En ik wil alle boeken hebben van deze schrijfster, want als ze allemaal zo zijn, zijn ze allemaal fantastisch! :) Ik, als liefhebber van vooral YA, heb gesmuld van dit boek, dat onder YA valt maar dat net dat ene tikkeltje meer heeft als de gemiddelde YA die ik heb gelezen! Misschien kan ik zelfs wel zeggen dat het een mix is tussen YA en het nieuwere genre NA, maar dit kan ik nog niet met zekerheid zeggen, want ik heb nog niet eerder een boek in het NA-genre gelezen.
Voor nu, hoop ik dat ik jullie nieuwsgierig genoeg heb gemaakt voor Obsidian, en ga ik verder genieten van Dae... het vervolg op dit boek, Onyx! ;)


Uitgeverij: Entangled Select
ISBN: 9781620610060
*de cover heb ik via de Goodreads-pagina van het boek*

3 opmerkingen:

 1. Lijkt me wel een leuk boek! Ook omdat je zegt dat het een mix is tussen YA en NA, ik wil eens een keer wat anders lezen dan YA maar ik weet niet goed wat, haha :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben zo benieuwd naar dit boek! Hij staat nu op mijn lijstje van boeken die ik wil lezen wanneer ik op vakantie ben. Ik houd erg van chicklit en contemporary maar dat buitenaards stukje lijkt me erg leuk erbij :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Op dit moment zijn er 4 boeken van, en heb ze ook alle vier gelezen. Ik ben het helemaal met je eens. Ook ik was helemaal weg van Deamon.

  Een andere serie van J.L. Armentrout 'Covenant' is ook erg goed en ook daar was ik helemaal weg (dit keer) van Aiden. Twee super series die lekker weg lezen. Echt twee aanraders...

  Maar om op dit boek terug te komen, na het lezen van dit boek heb ik besloten dat J.L. Armentrout echt tot een van mijn (vele) favoriete auteurs behoord. Maar ze staat op dit moment echt bovenaan. Als het goed is (even snel op gezocht) krijgt de 'Lux' serie dit jaar een 5e boek er bij en even zien.....

  *kijkt met GROTE ogen*...

  Ik zie net dat de 'Covenant' serie vorig jaar al een 5e boek erbij heeft gekregen... WAT???

  Heerlijke boeken, had ze al op mijn verlanglijstje geschreven om te herlezen. Maar door jouw stukje heb ik er nog meer zin in gekregen. Eerst mijn huidige boek uit lezen... en dan zijn de 'Lux' boeken weer aan de beurt... :D:D

  BeantwoordenVerwijderen