zaterdag 15 februari 2014

Book Talk: Recensie - Engelenbloed, door Olga Hoekstra *SPOILERS*


Let op: deze blogpost kan spoilers bevatten voor mensen die Engelenveer nog niet gelezen hebben!

Lilith dacht haar plek in het Wachthuis eindelijk te hebben gevonden, veilig in de armen van Gabriël. Niets blijkt minder waar, als Gabriël op een dag vertrekt en haar achterlaat. Zonder reden, zonder afscheid. Vier jaar later is hij terug. Op hetzelfde moment met wat alleen kan worden omschreven als het einde der tijden.

Opnieuw wordt Lilith in een oorlog getrokken, eentje met een vijand in de vorm van de vier Ruiters van de Apocalyps. Dit keer vecht ze voor een leven dat haar zeer dierbaar is. Om een kans te hebben de strijd te winnen, zal Lilith moeten samenwerken met de aartsengel die haar hart brak en de duivel die zich onlosmakelijk met haar heeft verbonden.

In liefde en oorlog is alles geoorloofd, zelfs na de dood.Lilith is kapot als blijkt dat Gabriël is vertrokken, zonder ook maar iets te zeggen. Als op een dag blijkt dat er een ramp te gebeuren staat, is Lilith gedwongen mee te helpen met het oplossen van de situatie. Samen met Luc, die ze niet goed weet te peilen, en Gabriël, die is teruggekomen, gaat zij op zoek naar informatie over een bizarre dood en een ritueel dat is uitgevoerd om de vier Ruiters te laten ontwaken. Het begin van het einde der tijden is gestart, en het eerste slachtoffer van hen ligt Lilith diep in het hart. Zij wilt koste wat kost zorgen dat de ramp die de wereld staat te wachten niet zal plaatsvinden, en werpt zich in het diepe, letterlijk en figuurlijk.

Lilith blijft een personage met wie ik een soort haat-liefdeverhouding heb. Aan de ene kant begrijp ik bepaalde keuzes die zij maakt heel goed, aan de andere kant zou ik haar het liefst door elkaar willen schudden om haar hoofd helder te krijgen. Haar hart is gebroken, maar gelukkig heeft ze haar vriend Seth, met wie ze kan trainen en wie ze af en toe kan gebruiken als troost door haar charmes in de strijd te gooien. Eigenlijk is dit gemeen en dat vindt zij zelf ook, want hij koestert gevoelens voor haar die zij nooit kan beantwoorden. Maar het is zo makkelijk... Zelf kreeg ik hierdoor medelijden met de arme Seth, die alles voor haar overheeft.
Seth is een van de mannen in het leven van Lilith; daarnaast wordt de band tussen Luc en Lilith steeds duidelijker. Zij hebben een onderling, geheim verbond gesloten in het vorige deel waar Lilith liever niet teveel aan denkt. En dan is er nog haar grote liefde, die haar zonder iets gezegd te hebben in de steek heeft gelaten. Toch neigt ze nog steeds erg naar Gabriël, die keer op keer haar hart vertrapt waar zij niets van begrijpt. Tegelijkertijd worstelt Gabriël met zijn gevoelens en zijn verleden, die ook worden besproken tijdens de zoektocht naar de vier Ruiters. Dat vond ik erg fijn, want dat maakt wel een aantal dingen duidelijk! Waaronder ook de relatie tussen hem en Lilith.
De eigentijdse vertelling over de vier Ruiters van de Apocalyps geeft een mooie wending aan het verhaal en maakt het hierdoor in mijn ogen echt af.

Engelenbloed is een zeer sterk vervolg op Engelenveer, waarin de (meeste) antwoorden worden gegeven op vragen waarmee je misschien bleef zitten na het lezen van het eerste deel. Het is spannend, je leeft mee met de personages en het eind smaakt en vraagt naar meer! Ik heb het met veel plezier gelezen.
Het volgende deel zal nog even duren, maar ik ben in ieder geval heel benieuwd hoe het verhaal zal eindigen.

En mochten jullie je afvragen voor wie ik een zwakte heb gecreëerd tijdens het lezen: #TeamGabriël ;)
Laat die t-shirts maar komen, Olga! Nogmaals bedankt dat ik Engelenbloed mocht lezen.

Voor meer informatie over deze engelentrilogie, verwijs ik jullie graag naar de website:
http://www.hemelsleger.blogspot.nl/

2 opmerkingen:

  1. Klinkt erg leuk, ik vond de beschrijving van Engeleveer al heel gaaf klinken, dus deze gaat er ook vast wel in. Alleen die cover.. :(

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dankjewel, Ivette! Fijn dat je ervan genoten hebt. :)

    BeantwoordenVerwijderen