donderdag 3 augustus 2017

Recensie - Verboden dromen, door Helen Conrad


Bad boy Kane is na vele omzwervingen weer thuis op Big Island, Hawaii. Al sinds de middelbare school koestert hij warme gevoelens voor Annie Ventura, maar toen was hij een buitenstaander en zij het populaire meisje. Hij is vastbesloten haar nu met de echte Kane kennis te laten maken. Maar zal hij erin slagen om haar door zijn ruwe bolster heen te laten kijken en Annie te laten zien wat er in zijn hart leeft...?

Annie maakt zich zorgen om de gevoelens die ze altijd al voor Kane heeft gekoesterd. Ze heeft hem aangenomen om zichzelf te beschermen tegen haar buurman, die haar van haar land af wil pesten, maar ze komt er al snel achter dat ze van de regen in de drup is beland. Hoe veilig ze zich ook in Kanes gezelschap waant, in feite is hij veel te gevaarlijk voor haar... en voor de muren die ze rond haar hart heeft opgebouwd.Verboden Dromen is een zinderende, mysterieuze titel van uitgeverij Dutch Venture Publishing. Een leuk, vlot verhaal dat uitstekend past bij de zwoele zomeravonden of een avondje op de bank met een dekentje en een kop thee!

Kane is echt een bad boy om bij weg te dromen en een van de redenen waarom ik dit boek vrij snel uit had. Dit komt zowel door zijn vurige karakter, als zijn grote hart; het hart dat bestemd is voor de enige vrouw die hij nooit heeft gekregen. Wanneer hij na veel denken op weg gaat naar de plek waar zijn verleden huist, kruisen hun paden opnieuw. Zijn hart maakt een looping en hij wil haar hoe dan ook in zijn leven hebben als het kan. Hij merkt al snel dat niet alleen hij is veranderd, maar ook de vrouw van zijn verboden dromen is ouder en wijzer geworden: 'zijn' Annie. Ze heeft tegenwoordig een eigen bedrijf waar ze keihard voor knokt, en staat haar mannetje in de ranchwereld waar voornamelijk mannen de baas spelen. De vrouwen zijn meer de trofee├źn die ze met zich mee kunnen dragen. Maar Annie is alles behalve dat. Ze wil perse haar ranch behouden, ook al moet ze er een beveiliger voor inschakelen om dit te kunnen bewerkstelligen.

Ook Annie merkt in hoeverre ze is veranderd in vergelijking met vroeger. Nou ja, haar gedrag dan: ze houdt er niet van commando's op te moeten volgen - het is haar ranch en zij is de baas, zij bepaalt wat ze wil en wat er moet gebeuren, en dat laat ze elke nieuwkomer op haar erf weten ook - en met deze houding weet ze zich aardig staande te houden tegenover elke grote kerel die haar wel even duidelijk wil maken hoe het volgens hem werkt. Wanneer haar hart echter een loopje met haar neemt en haar haar geheime gevoelens van vroeger opnieuw laat voelen, begint ze toch te wankelen. Kane is al die tijd nooit uit haar gedachten verdwenen; ze had alleen niet gerekend op een spontane ontmoeting met hem. Al helemaal niet op haar terrein, in haar nieuwe opgebouwde leven. De twijfel slaat toe: zal ze dit keer de sprong alsnog durven te wagen, of zijn ze gewoonweg echt niet voor elkaar bestemd? En wat heeft hij te verbergen, wat hij nooit aan iemand heeft durven toe te vertrouwen en wat hem alsnog het duistere randje van vroeger geeft, waardoor de drempel alleen maar hoger wordt?

Dit is het perfecte boek voor een zwoele zomeravond: je kunt zwijmelen, duimen dat de twee verliefde hoofdpersonages elkaar weten te vinden en de pagina's verslinden. Het leest een beetje als een Hallmark-productie: ietwat cheesy, maar stiekem toch wel fijn! Door de redelijk vlotte schrijfstijl race je door het verhaal, al vond ik het persoonlijk af en toe wat langdradig wanneer zowel Kane als Annie zichzelf opnieuw - en opnieuw, en opnieuw - afvroeg of hij/zij wel de juiste keuze maakte en of er door hun gevoelens voor elkaar niet nog meer problemen zouden worden opgerakeld. Op den duur las ik hier vlug doorheen en had ik er niet zoveel erg meer in dat ze zo veel aan het denken waren, en kon ik genieten van het verhaal vol flirten, zwoele blikken en vluchtige aanrakingen.


Hierbij wil ik uitgeverij Dutch Venture Publishing hartelijk danken voor het recensie-exemplaar, in ruil voor een eerlijke mening.

ISBN: 9789463429382
Te koop via: Libris, bol.com, Bruna, The Read Shop, Kobo, Amazon, Google Play
(Let op: de ebook-variant bestaat uit 3 delen! De links verwijzen door naar deel 1, vanuit daar kan er verder geklikt worden om deel 2 en 3 aan te kunnen schaffen.)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten