zondag 14 december 2014

Book Talk: Recensie - The One (The Selection #3), door Kiera CassWhen she was chosen to compete in the Selection, America never dreamed she would find herself anywhere close to the crown - or to Prince Maxon's heart. 
But as the end of the competition approaches, and the threats outside the palace walls grow more vicious, America realizes just how much she stands to lose - and how hard she'll have to fight for the future she wants.
*Let op: deze review kan eventuele lichte spoilers bevatten voor de mensen die The Selection en/of The Elite nog niet gelezen hebben!*
Weer een serie uitgelezen dit jaar! Of nee, dit is niet helemaal waar; er volgen nog 2 echte delen in deze serie - waarmee ik dus niet de losse novelles bedoel -, en gelukkig maar! Er bleven bij mij na het lezen van dit deel namelijk toch nog een aantal vragen in het hoofd zitten.

Om eerlijk te zijn: ik vond het een fijn boek om te lezen. Maar...
Het is een ander boek dan de andere twee in mijn ogen. Het boek is wat trager, en voor mijn gevoel moest op het eind plotseling alles over en klaar zijn, omdat het eind gehaald moest worden. Waarom pas op het einde, waarom niet al eerder? Niet dat het boek slecht was, integendeel; ik heb weer erg genoten van de zwijmelscènes en het verhaal op zich. Maar toch vond ik het jammer dat het naar het eind toe opeens allemaal zo snel moest. Van mij had het ook wel iets langer mogen duren, om de spanning meer en beter op te bouwen, en mij dieper het verhaal in te sleuren.

Terwijl ik baalde van het einde (wat overigens niet met America en The Selection te maken had, maar iets totaal anders), heb ik over het algemeen opnieuw met veel plezier gelezen over de capriolen die America uithaalt om Maxon's hart te veroveren.
Ze heeft nu eindelijk gekozen tussen haar twee droommannen, en hoewel ze niet alles even subtiel aanpakt - het is en blijft tenslotte wel America Singer -, bleef ik hopen dat ze voor mijn keuze zou gaan. Wie ze uiteindelijk heeft gekozen en of deze keuze wederzijds is, dat mogen jullie lekker zelf lezen.
Wel vond ik dat America in zekere zin gegroeid is als personage. De anderen ook, maar ik zag de groei bij haar het beste. Ze blijft haar ietwat koppige trekjes houden, maar tegelijkertijd laat ze zien dat ze het in zich heeft om in het paleis te blijven en te gaan voor datgene wat haar hart haar ingeeft: gaan voor de liefde van haar leven, en gaan voor het volk. Ze kan nu dan wel in rang zeer gestegen zijn, ze blijft nog altijd dat meisje dat weet hoe hard het leven voor velen is. Het laat zeker zien dat ze écht is, wat ik zeer waardeer in het verhaal en daarmee ook in haar personage.

Natuurlijk gaat dit boek vooral over de grote vraag: Wie gaat Maxon kiezen? Hier zal ik mij niet over uitweiden, maar dat het een spannende strijd is, dat staat vast. Er staan enkele beste plottwists te wachten voor de lezer, plottwists die je misschien al van verre aan ziet komen, maar ook zeker plottwists die je misschien even naar adem laten snakken.
De verhaallijnen van de rebellen komen sterk in het boek voor, en toch is mij nog altijd niet alles duidelijk, zeker niet door de nodige plottwists die Kiera ook in hun verhaallijnen heeft gestopt. Ik heb zomaar het idee dat het nog niet gedaan is met de opstandelingen. We zullen het zien in de komende delen.

Zelf vond ik dit boek net iets minder sterk in vergelijking met de voorgaande delen, maar toch zal ik zeker aanraden het te lezen wanneer je de eerdere delen hebt gelezen. Er staat nog veel meer te wachten voor de personages, in dit boek, maar ook in de nog komende delen. Ik ben heel benieuwd welke kant Kiera Cass op zal gaan met het verhaal, en misschien, heel misschien, heeft ze voor mij die antwoorden waar ik naar smacht dan ook verwerkt in de nieuwe delen. Ik kan in ieder geval niet wachten tot The Heir uitkomt!


Uitgeverij: Harper Collins
ISBN: 9780007466719

1 opmerking:

  1. Oh, oh, ik scroll er even snel doorheen want ik heb namelijk The Elite nog niet gelezen, haha! Maar ik moet zeggen dat ik erg benieuwd ben naar The One :D (en ook naar The Elite natuurlijk ^^)

    BeantwoordenVerwijderen