vrijdag 26 september 2014

Nieuwe naam en social media-buttons!

Omdat ik op het moment bezig ben met het overzetten van mijn volgers van mijn oude url naar mijn nieuwe url, in samenwerking met Bloglovin', plaats ik even voor het gemak een code:

Follow my blog with Bloglovin

*****

Voordat ik echt begin met deze post, eerst een andere kleine huishoudelijke mededeling: ik heb eindelijk social media-buttons op mijn blog! Dus als jullie mij willen volgen via andere kanalen, dan is dat vanaf nu ook mogelijk met één klik op de social media van jullie keuze, jullie worden dan stuk voor stuk doorgestuurd naar mijn profiel en dan zijn jullie nog maar één andere klik verwijderd van het volgen. De blanke button staat voor mijn Nanowrimo-account. De overige buttons staan voor mijn accounts op Goodreads, Instagram, Pinterest en Twitter. Gezellig! :)

Dan is het nu tijd voor de bekendmaking van de nieuwe naam (die al groot te zien is, haha!) en de uitleg hoe ik bij deze naam gekomen ben.

Een tijdje terug (of zeg maar gerust een tijd terug), vertelde ik jullie al dat ik van plan was de naam van mijn blog te veranderen. De knoop is nu eindelijk doorgehakt, en met veel plezier presenteer ik hier de nieuwe naam:
"ivette met een I".

Waarom juist deze naam?
Toen ik nog een kleine Ivette was, of een Ivetje zoals ik ook wel werd genoemd, merkte ik dat veel mensen mijn naam anders schreven. Yvette, met een Y dus. 
"Maar dat is mijn naam toch niet? Die schrijf je anders!" dacht ik toen, om vervolgens bij de mensen duidelijk te maken dat mijn naam met een I geschreven werd: "Mijn naam is met een I, hoor. Niet met een Y, maar met een I." Bedankt voor het ophalen van herinneringen, mam!
Tegenwoordig vind ik het lang niet zo erg meer als mensen mijn naam op de andere manier schrijven, ik vind het ergens ook wel logisch, maar tóch blijft mijn naam met een I voor mij. Ach, ik heb mijn naam wel vaker op een aparte manier geschreven zien worden:

- Ievette (ja, echt waar)
- Ivete (ik mis hier iets)
- Eevette (klinkt als Eevee van Pokemon)
-Juette (mensen die mijn handschrift niet konden lezen :P)

Ik houd gewoon van mijn naam, juist omdat het met een I geschreven is. De I van Inspiratie, de I van Interesse en de I van Ik. Ik ben ivette met een I en daar ben ik trots op! :)1 opmerking:

  1. Ik heb me ook al regelmatig verbaasd over het aantal manieren waarop je mijn naam blijkbaar fout kan schrijven. Meestal voegt met gewoon een letter teveel toe en wordt het dus Liesbeth in plaats van Liesbet. Sommige mensen zijn echter uiterst creatief en maken er Liesebet, Linebet, of zelfs Liesebed van. :)

    BeantwoordenVerwijderen