zondag 2 februari 2014

Book Talk: Recensie - Engelenveer, door Olga Hoekstra

Het leven na de dood valt de zeventienjarige Lilith Adams vies tegen. Ze haat het in het Wachthuis en wil absoluut niets te maken hebben met de oorlog tegen de volgens van Lucifer. Die oorlog heeft immers niet met haar te maken, denkt Lilith. 
En dan is er nog Gabriël, de aartsengel die vastbesloten lijkt haar bestaan tot een ware hel te maken.
Wanneer Lilith de kans krijgt om terug te gaan naar het moment voor haar dood, twijfelt ze geen seconde.
Haar keuze blijkt verregaande gevolgen te hebben, niet alleen voor haarzelf maar ook voor Gabriël.
Oh Lilith. Lilith! LILITH! Zo zat ik tijdens het lezen. Af en toe een fluisterend Gabriël tussendoor, en toen.. was het boek uit. Waarom? Tja.. dat krijg je, als je zo verdrinkt in een verhaal dat je niet meer kunt stoppen met lezen. Dan maakt het ook niet uit of het nu een heel dik boek was of een ebook met 84 pagina's (zoals deze), het gevoel blijft hetzelfde. Grrr!

Lilith heeft een hekel aan het Wachthuis, en dat laat ze iedereen merken ook. De ene na de andere keer wordt ze op het matje geroepen en krijgt ze die boze blikken van Gabriël toegeworpen, wat haar niet in de koude kleren gaat zitten. Als zij met z'n twee in een situatie belanden waarin zij wordt gered door Gabriël, verandert er iets. Er hangt een bepaalde spanning tussen hen in waarvan Lilith in de war raakt. En vervolgens trapt hij haar weer op haar gevoelens, keer op keer. Wat is er toch met hem aan de hand? Of ligt het echt aan haarzelf en begrijpt ze haar eigen gevoelens niet?
Het versterkt haar verlangen naar haar vroegere leven alleen maar en dat is juist in strijd met hetgeen wat men continu blijft herhalen: "Wen aan je leven hier. Je oude leven is klaar, dit is je nieuwe leven."
Dan zoekt Carolina haar op, ook een bewoonster van het Wachthuis, met een vaag verhaal over een engelenveer en de kans op terugkeer naar je oude leven. Vol met heimwee en schuldgevoel maakt Lilith een afspraak met haar. Met alle gevolgen van dien.

Ik heb genoten van dit verhaal. Dit verhaal past wat mij betreft prima tussen de fijne engelenboeken van Lauren Kate en Becca Fitzpatrick!
In het begin moest ik er even inkomen, maar je raakt al snel verzwolgen door het verhaal. Ik wilde meer, meer, meer! En toen was daar die laatste pagina. Het einde had ik ergens al verwacht, maar ik kreeg net zo'n glimlach als de glimlach waarvan ik denk dat die ene personage met wie het eindigt, die vast ook op zijn gezicht had wanneer diegene deed wat diegene deed.
Ik hoor jullie denken: "Kan het nog raadselachtiger?" Haha, nee.
Je moet dit verhaal gewoon gaan lezen. Dan begrijp je precies wat ik bedoel.
Het verhaal is erg toegankelijk, vlot geschreven en een must-read in mijn ogen voor liefhebbers van het dark-romance verhaal, met een engelentintje.
En nog een leuk nieuwtje: deel 2 uit deze serie, genaamd Engelenbloed, komt al snel uit!

Tot slot van deze blogpost nog een korte introductie van het overige werk van Olga Hoekstra, voor mensen die meer van haar willen lezen:
Misschien dat mensen nu denken: "Ik ken die naam! Die heb ik vaker voorbij hebben zien komen her en der."
Dat klopt!
Olga Hoekstra is, naast een van de winnaars van de tweede Dark Romance-bundel van uitgeverij young-adults.nl ook winnares van de nieuwste Dark Romance-bundel én een van de winnaars van de Dystopia-bundel, allebei ook uitgegeven bij young-adults.nl
En ze ligt ook in de winkel met haar thriller Dodenweg, uitgegeven bij bookaholics.nl. Drukke meid, dus!
Ik kijk in ieder geval uit naar haar andere verhalen.

En heel erg bedankt Olga, voor het ebook! :)

2 opmerkingen:

  1. Ik vond het ook echt een leuk verhaal en spijtig dat het niet langer was :) Benieuwd naar het vervolg!

    BeantwoordenVerwijderen