dinsdag 22 april 2014

Wie ben ik - Opposites Tag

Vandaag neem ik jullie weer eens mee voor een kijkje in mijn boekenkast! Sommige keuzes waren erg lastig, aangezien ik zoveel leuke boeken heb, maar ik denk dat ik wel tevreden ben met deze resultaten!
Kijken (en lezen) jullie mee?
*Sommige boeken staan andersom zie ik nu.. ach, een beetje speels af en toe kan ook geen kwaad!*

*****

Allereerste vs. Allerlaatste boek:Verraderlijke vrienden, het enige jeugdboek dat ik nog heb. Helaas, maarja, op een gegeven moment zat ik op de middelbare school en werden andere dingen belangrijk... Wat ik nog wel weet is dat dit boek mij heel lang bijgebleven is! De zonderlinge avonturen van het geniale bommenmeisje, die ik onlangs gewonnen heb, moet ik nog lezen, maar dat is het laatste boek dat een plekje in mijn boekenkast heeft gekregen.

Duurste vs. Goedkoopste boek:Ik geloof dat ik destijds zo'n 22,50 ofzo heb betaald voor The Twilight Saga Guide, dat nog steeds op mijn "nog te lezen"-lijst staat... Ik heb er wel doorheen gebladerd natuurlijk, er staan zulke toffe dingen in! 
Die for Me heb ik vorig jaar gekocht op het Boekenfestijn voor 1,95 en ik heb zo ontzettend genoten van dat boek! Nu de rest van die serie nog eens bij elkaar zien te krijgen...

Mannelijke vs. Vrouwelijke hoofdpersonage


Ik had voor deze stelling in eerste instantie totaal andere boeken gekozen, maar toen ik deze twee zag staan was ik eigenlijk gelijk om! In beide boeken zitten krachtige hoofdpersonages die steeds meer over hun eigen wereld te weten komen en zich daardoor ook ontwikkelen. Een meisje met blauw haar, en een jongen met een blauwe draak. Ik vond het wel een goede match. Twee boeken om bij weg te dromen!

Langzaam vs. Snel gelezen


Het is alweer een aantal jaren (zeg maar gerust heel wat jaren) terug dat ik De Wereld van Sofie heb gelezen, en ondanks dat ik er toen ik jonger was heel lang over deed (veel langer dan Harry Potter), weet ik nog wel dat het mij erg aan het nadenken heeft gezet, toen! Ik wil het zeker nog eens lezen.
Harry Potter had ik in een dag uit, enkele uren zelfs. 's Avonds begonnen, 's nachts laat slapen want hij moest gewoon uit!

Lelijk vs. Mooi


Ik heb Bzrk nog niet gelezen, en weet dus ook niet of de cover echt precies bij het verhaal past, maar ik zou het niet gekocht hebben zonder een beetje te weten waar het over zou gaan. 
Clockwork Princess straalt voor mij echt uit waar het in het slotdeel van serie The Infernal Devices om draait! Ik zal niks verklappen, maar ik vind het echt een goede keuze dat ze voor deze foto en bewerking hebben gekozen.

Nationaal vs. Internationaal


Een bundel met drie Nederlandse auteurs waarmee ik mij heel erg vermaakt heb! Ik wil zeker andere verhalen van Eva Moraal, Marijke F. Jansen en Isabel Peters lezen. Namen om in de gaten te houden!
Shadow and Bone is geschreven door de geweldige auteur Leigh Bardugo, dit boek komt binnenkort ook in het Nederlands uit, trouwens, via BlossomBooks. Ik hoop deze week het boek uit te lezen, dus jullie kunnen zeer snel een Book Talk over Shadow and Bone verwachten!

Dik vs. Dun


Deze boeken kon ik niet neerzetten. Althans, The Prince kon ik niet neerzetten, maar op deze  manier kunnen jullie wel goed het verschil zien in dikte van de boeken!
Tja... een novelle van nog geen 100 pagina's en een boek van bijna 1000 pagina's...

Fictie vs. Non-fictie


Dit vond ik wel een lastige keuze, ergens. Ik heb haast alleen maar fictie in mijn boekenkast staan. Maar daar zijn ze weer, de Shadowhunters... Kon het niet laten! 
Meisje met de negen Pruiken mag ik van mijn zusje lenen om te lezen, zij vond het een aanrader! Ik lees normaal dus niet echt "waargebeurde verhalen", maar deze staat te wachten tot het aan de beurt is om gelezen te worden.

Romantisch vs. Actie


Romantische boeken... Na wat ienemienemutten heb ik gekozen voor The Selection. 
Ik kreeg bij dat boek gewoon vlinders in mijn buik. 
Acid is een super spannend boek met veel actie, en speelt zich af in een dystopisch Londen. Zeker een aanrader!

Happy vs. Sad


Deze was niet moeilijk. Ik heb echt ontzettend gelachen om de vreemde taferelen in De 100-jarige man. Een boek waar ik echt van genoten heb.
Het andere boek heeft mij ook wel laten lachen, maar ook zeker laten huilen. Ik kon er niets aan doen, Een Weeffout in onze Sterren is zo mooi geschreven, en hoe ook alles werd omschreven en gezegd en hoe het verhaal liep.. Nee, ik hield het niet droog. (Ik had hier ook Clockwork Princess neer kunnen zetten als zielig boek, want ook bij dat boek hield ik het niet droog! Maar die was al aan de beurt geweest in de lijst..)

*****

Ik hoop dat jullie dit weer een leuke rondleiding vonden door mijn boekenkast, binnenkort meer! Ik heb nog een aantal tags te doen, onder andere een koppel-de-karakters-tag (Boeken Banden Tag) en ook daar zullen jullie weer leuke titels voorbij zien komen. Tot de volgende keer!

1 opmerking: