zondag 21 januari 2018

Recensie - Met gelijke munt, door Colleen Cross

Fraudeonderzoeker Katerina Carter heeft het moeilijk met de alzheimerdiagnose van haar oom als ze plotseling de grootste zaak uit haar carrière in de schoot geworpen krijgt. Maar alles heeft een prijs...
Als miljardair Zachary Barron Kat inhuurt om onderzoek te doen naar mogelijke verduistering binnen zijn hedgefonds, ontdekt ze een verband met het geheimzinnige en machtige World Institute: een mondiaal bedrijf dat er alles aan doet om regeringen en zelfs de wereldwijde financiële markt in zijn macht te krijgen. En hoe dieper ze graaft naar hun onfrisse handelspraktijken, hoe meer ze beseft dat ze op het punt staat te verdwijnen in een ravijn vol duister bedrog, gewetenloze corruptie en keihard geweld.
Met de levens van haar familie en vrienden op het spel en haar carrière in de waagschaal moet Kat de moeilijkste beslissing van haar leven nemen zodat ze de mensen van wie ze het meeste houdt kan beschermen. Want het sinistere World Institute gaat over lijken om ervoor te zorgen dat hun geheimen nooit aan het licht zullen komen.

Kat speelt een dodelijk spel: ze moet een vijand die nooit verliest, geen getuige in leven laat en Kat zelf met de dood bedreigt met gelijke munt terugbetalen...

*****

Na de zaak in Nooduitgang is Katerina, a.k.a. Kat, weer helemaal terug als de stoere maar ietwat eigenwijze speurneus in de fraude-wereld. Haar leven is zwaar geworden na die ene laatste zaak: haar oom vergeet steeds vaker (belangrijke) dingen, en ze maakt zich enorme zorgen over hoe ze de zorg voor hem nog bij kan houden als hij steeds meer achteruit lijkt te raken. Dan wordt het nog ingewikkelder als ze een kans van haar leven krijgt - letterlijk en figuurlijk. Ze wordt benaderd door een zeer belangrijke zakenman, die haar hulp nodig heeft bij het uitzoeken van vreemde zaken binnen zijn bedrijf. Wanneer ze zich hier in vastklampt, wordt haar pijnlijk duidelijk hoe gevaarlijk deze zaak is, en dan dus niet alleen voor de zakenman…

Ik ben dol op Kat. Het is een stoere zakenvrouw die niet op haar mondje is gevallen en weet wat ze wil. Ze vecht voor wat ze waard is en voor haar familie en vrienden, zij zijn het allerbelangrijkste voor haar, naast haar werk, wat ze soms lastig los kan laten. Men weet dat het werk bij haar hoort en proberen op hun eigen manier haar keuzes te respecteren. 
Toch verliest Kat soms haar eigen leven uit het oog, met alle gevolgen van dien. Haar privé-leven is niet gemakkelijk, maar het combineren daarvan met het duistere zakenleven waarin ze verzeild raakt, is zoals spelen met vuur. Ze weet het, ze probeert ook uit alle macht deze beide levens zoveel mogelijk uit elkaar te houden, maar dat redt ze niet altijd alleen. Ze krijgt hulp uit meerdere hoeken, maar wie is er te vertrouwen met haar leven, en wie absoluut niet? Het drijft haar tot het uiterste, wat haar hoofd regelmatig laat overlopen met diverse gedachtengangen en theorieën. De zaak is gevuld met complottheorieën en gooien haar eigen gedachtes geheel overhoop, waardoor ze soms haar eigen kracht in zichzelf dreigt te verliezen. Maar Kat zou Kat niet zijn als ze niet genoeg op zichzelf zou kunnen vertrouwen en één denkwijze staat bij haar dan ook altijd bovenaan: er is overal een oplossing voor… Met of zonder (eigenwijze) hulp!

Met Gelijke Munt is een spannende en goed uitgedachte hersenkraker, vol spanning en mysterieuze personages die je continu op andere gedachtes willen brengen om zelf zo onschuldig mogelijk te lijken. Tevens is het onderwerp dat auteur Colleen Cross aankaart - valuta en het rechttrekken van 1 munt over de hele wereld - heel realistisch beschreven, zodat je als lezer na gaat denken over hoe het op het moment in onze eigen financiële wereld gaat. Wordt alles wel eerlijk geregeld, of zijn er in het echt ook zulke plannen op stapel, waardoor de hele mensheid straks afhankelijk raakt van een bepaalde valuta of van de mensen die achter de valuta staan?

Ik ben benieuwd wat de toekomst voor Kat en de mensen om haar heen in petto heeft, want ik heb zomaar het idee dat ze zich in de toekomst graag opnieuw vastbijt in een nieuwe zaak!


Hierbij wil ik uitgeverij Dutch Venture Publishing hartelijk bedanken voor het recensie-exemplaar, in ruil voor een eerlijke mening.

ISBN: 9789463427241 (paperback), 9781988272276 (e-book)
Te koop via: Libris, Ako, Bruna, Read Shop, bol.com, Kobo, Amazon, Google Play

Geen opmerkingen:

Een reactie posten