vrijdag 24 juli 2015

Recensie - Ga Voor Mij (Wait For You #2), door J. Lynn


De negentienjarige Teresa - Tess voor vrienden - wil danseres worden, maar een blessure gooit roet in het eten. Ook in de rest van haar leven gaat het niet helemaal volgens plan. Ze heeft een relatie achter de rug waar ze liever niet aan terugdenkt en een verboden kus waar ze wél met heel veel plezier aan terugdenkt... maar hoe kan het wat worden tussen haar en Jase, de beste vriend van haar broer Cam? Daarvoor is er te veel gebeurd in haar leven, en ook in dat van hem. 

Kortom, het is tijd voor Plan B.


*Heel erg bedankt, Ajita, voor het opsturen van dit exemplaar! :D*


Voor wie nog op zoek is naar een heerlijk, fijn zwijmelboek met her en der een donker randje voor deze zomer: zoek niet verder! Laat je meeslepen met het leven van Teresa en laat je verwonderen over de knappe Jase die menig vrouwenhart op volle toeren laat kloppen. Hoeveel geheimen hij ook lijkt te hebben, je zult van hem gaan houden!

Als lezer maak je mee hoe het voelt om een droom als die van Teresa in duigen te zien vallen. Het verdriet is voelbaar, ik wilde niets liever dan met haar meedenken over hoe zij, op welke manier dan ook, alsnog die ene droom uit kon zien komen.
Daarnaast heeft ze ook een donker verleden waar ze nog altijd mee moet dealen, waar ze dagelijks mee geconfronteerd wordt, en wat haar onzeker maakt over zichzelf.
Toch is Teresa een doorzetter, met af en toe een koppige kant. Dat houdt haar sterk op de meeste momenten, want ze weet wel goed wat ze wil: eindelijk haar eigen leven leiden! Met de mensen die bijzonder voor haar zijn.
In dat opzicht vind ik Teresa een geweldige heldin in dit boek, wanneer zij zich dit beseft: hoe moeilijk het soms ook is, er is altijd een lichtpuntje om je op te kunnen focussen.

Het lichtpuntje van Teresa is niet zomaar een lichtpuntje: het is de geweldig mooie, knappe, leuke Jase die haar hart al jarenlang in zijn greep heeft, zonder dat hij dat eigenlijk door heeft gehad. Of toch wel? Waarom blijft hij zo bij haar in de buurt, duwt hij haar net zo hard weer weg, om vervolgens haar gevoelens weer op hol te laten slaan? Zelf laat hij duidelijk weten dat het ligt aan het feit dat hij de beste vriend is van haar grote broer, Cam. En toch geeft hij ook andere signalen af, signalen waar ze heel iets anders uit opmaakt...
Wat zij niet weet, is dat Jase een groot geheim met zich meedraagt, waar hij het niet over kan hebben. Althans, dat denkt hij. Hij zit boordevol twijfels, angst misschien. Zou Teresa de waarheid kunnen dragen? Om daar achter te komen moet hij een zeer belangrijke keuze maken: durft hij de waarheid te vertellen, en zich daarmee helemaal bloot te geven aan een meisje dat hij al zo lang kent, en dat zelf al zoveel aan haar hoofd heeft?

Jase zijn leven lijkt anders dan dat van Teresa, maar eigenlijk hebben zij beiden te maken met een droom die zij in duigen hebben zien vallen en waardoor ze nu niet goed meer weten hoe ze verder moeten met hun toekomst. Het gaat om keuzes maken, de juiste keuzes, met enkele misstappen tussendoor; maar misschien zijn die misstappen juist wel goed om in te zien dát je op de goede weg zit, waardoor het dus eigenlijk heel goede stappen zijn. Een mooie boodschap in het geheel; hoevaak piekeren jonge mensen (en oudere mensen) wel niet over het invullen van hun toekomst en over zichzelf: welke weg willen ze inslaan, en hoe gaan ze dat doen? Ik vond het in ieder geval een zeer herkenbaar thema, wat mij in bepaalde opzichten wel de ogen heeft geopend.

Ik heb echt genoten van dit boek. Ik moet bekennen dat ik de voorganger van dit boek (Wacht Op Mij) nog niet gelezen heb, maar ik ben zeker van plan om dat boek te gaan lezen wanneer ik kan, net als de andere boeken van J. Lynn/Jennifer L. Armentrout. Haar schrijfstijl is fijn, gevuld met humor en gevoelens, heel veel gevoelens. Zelf heb ik de auteur leren kennen door de boeken van de Lux-serie, die ik ook geweldig vind, en hoewel die boeken een heel andere setting hebben, voelen al haar personages tot nu toe heel vertrouwd. Ik wil alles van ze weten, ze vasthouden en nooit meer loslaten.

Dus als je op zoek bent naar een boek dat gevuld is met een broeiende liefde, mysterieuze personages, en een boeiend plot, is Ga Voor Mij in mijn ogen zeker een aanrader! Het boek is prima te lezen wanneer je het eerste deel niet gelezen hebt. (maar de kans is groot dat je dat boek later alsnog oppakt ;) )


Uitgeverij: Zomer en Keuning
ISBN: 9789401903516
Te koop via: Libris, bol.com, Kobo, Amazon, Google Play, iBooks

1 opmerking:

  1. Deze staat al in de kast omdat ik het eerste deel zo leuk vond, ben alleen nog niet aan het lezen ervan toegekomen.

    BeantwoordenVerwijderen