vrijdag 3 oktober 2014

Een heel tof boek en een verdwenen leesdip

Wauw. Wauw, wauw, wauw! Ik ben verslaafd geraakt aan een nieuwe serie, en niet zo'n beetje ook!

Bron: Deltas
Ik heb gisteravond Het Wisselkind uitgelezen, met dank aan uitgeverij Deltas. 
Het Wisselkind, het eerste boek in de Orde der Duisternis-serie, is een boek waar ik ontzettend van genoten heb en waar ik vaak over heb gedroomd. Het boek nam nog net niet mijn hele leven over, om het zo maar te zeggen. Het maakte mij verslaafd, en ik wil dolgraag vertellen waar het over gaat, maar dat kan nog niet. Dat doe ik pas over een week of 2, 3, wanneer het boek uit zal komen. Een absolute aanrader, voor iedereen die houdt van avontuurlijke, een tikkeltje magische en historische boeken. Allemaal naar de winkel rennen dus, rond 20 oktober! *fangirl-modus tijdelijk uit, tot ik er alles over kan en mag vertellen...*


*****

Okee, die verdwenen leesdip dus. Het lijkt echt verdwenen.
"Had jij een leesdip dan?" Ja, nogal een grote ook.
Normaal gesproken lees ik binnen enkele dagen, een week, misschien twee als ik het drukker heb, een boek uit en kan ik zo de volgende oppakken. Maar dagenlang, nee, wekenlang heb ik het gevoel gehad dat ik niet meer kon genieten van het lezen. Ja, ik was ook geschokt... dit was zo ontzettend niets voor mij! Waar het gevoel vandaan kwam... geen idee. Ik weet het gewoon echt niet. Misschien komt het door het feit dat ik een beetje "ya-moe" was geraakt, of dat ik teveel boeken achter elkaar had gelezen die ik tegen vond vallen. Het kan van alles zijn geweest.

De boeken die ik sowieso nog wil lezen dit jaar

De volgende gekke bui volgde vervolgens al snel, toen ik een boek van de plank pakte die er al een dik jaar lag te wachten om gelezen te worden. Na 5 hoofdstukken te hebben gelezen, heb ik iets gedaan wat ik anders nooit doe: ik heb het boek weggelegd om nooit weer in te kijken. Ik vond er echt helemaal niets aan. Ik was op dat moment al over mijn shock-moment van het einde van The Evolution of Mara Dyer heen, dus daar lag het niet aan. Het desbetreffende boek (voor de nieuwsgierigen: Bzrk) kon mij gewoon echt niet vermaken, kon mij niet blij maken met een spannend verhaal. De eerste pagina's waren veelbelovend, en ik wilde eerst dan ook dolgraag weten hoe het verder ging... tot het gewoon veranderde in een apart... iets.
Daarna ben ik weer begonnen in een leuk Engels boek, maar ik kon mijn hoofd er gewoon niet bijhouden, terwijl ik altijd graag Engels lees. Het duurde mij te lang, ik las zinnen wel tien keer over en ook al ken ik dit boek al, het ging gewoon niet. Was ik nu dan ook nog eens "Engels-leesmoe??"

Dus besloot ik eens enkele boeken in het Nederlands te lezen om weer in het leesritme te proberen te komen. Ik ben begonnen met een heerlijke zwijmelchicklit, gevolgd door een ontroerend boek over een kat en een jongen, daarna het betoverende boek van hierboven en stukje bij beetje kwam de leeszin weer terug. Ik ben op dit moment in twee boeken bezig, zowel een Nederlands boek als een Engelstalige. Misschien blijf ik voorlopig wel even zo lezen, om toch al mijn boeken evenveel aandacht te kunnen geven en zo af en toe wat af te wisselen. Want zoals ik al eerder eens heb gezegd: afwisseling is soms zo fijn! Dat ik hier niet eerder op gekomen ben... (Engels en Nederlands tegelijk lezen, dus, en ja, ondanks al die Engelse titels op de foto heb ik nog genoeg Nederlandse boeken in de kast liggen en op de e-reader staan om te lezen ;) )
Ik ga er in ieder geval weer eens goed van genieten, want lezen is en blijft gewoon te leuk om te missen. Leestijd, here I come!

6 opmerkingen:

 1. Poging nummer drie...

  Wauw, leuk stuk, Ivette! Zelf ben ik ook erg enthousiast over Het Wisselkind! Ben dan ook razend benieuwd naar je recensie tzt! 😊

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gelukt! (het blijft typisch dat het bij jou nooit in één poging lukt... :O)
   En nog zo'n 1,5 week tot de recensie! :D Ik ben nu ook al benieuwd naar die van jou.

   Verwijderen
 2. Reacties
  1. Ik kan alleen maar blijven zeggen: RENNEN NAAR DE WINKEL EIND OKTOBER! ;)

   Verwijderen
 3. Oeeeeh zie ik daar Tiger's Curse liggen? :D Hihi. Changeling/Wisselkind heb ik in het Engels gekocht op het Boekenfestijn - ben ik ook best benieuwd naar!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaja, dat is zeker een van de titels die ik dit jaar sowieso nog wil lezen! Te nieuwsgierig geworden door jouw verhalen, haha. Ben benieuwd wat jij van Changeling/Het Wisselkind zult vinden!

   Verwijderen