zaterdag 30 augustus 2014

Een kennismaking met mijn boekenkast!

Ik moest her en der weer boeken gaan verschuiven om een boek op een plank kwijt te kunnen, en toen bedacht ik mij ineens: ik kan wel eens een soort van kennismakingsrondje doen met mijn boekenkast! Ik ben namelijk zo blij met deze kast, en met de boeken die erin staan natuurlijk, dat ik die liefde graag wil delen met de lezers hier.
Veel plezier!

*****

Hierbij een stukje boekenkast. En Katniss Everdeen ;)

Wat voor boekenkast heb ik?
Ik heb een Expedit boekenkast aangeschaft, nadat mijn vorige boekenkast te vol raakte. Deze kast heb ik over kunnen kopen van een andere boekenliefhebber, en het was echt de beste keuze die ik heb kunnen maken. Ik heb er echt een zee van ruimte in (5x5 vakken), en naast mijn boeken heb ik er ook andere spulletjes ingezet, om het nog gezelliger te maken. De kast is berkenblank/bruin gekleurd.

Hoeveel boeken heb ik er nu in staan?
Op het moment staan er 103 boeken van mij in, en nog 12 van mijn zusje. Naast deze boeken staan er ook een aantal informatieve boeken in, deze heb ik niet meegeteld.

Deze boeken heb ik uiteraard ook meegeteld, al staan ze nog altijd op de "nog te lezen"-plank.

Mannen of vrouwen; wie zijn er in de meerderheid in mijn boekenkast?
De vrouwen zijn flink in de meerderheid, haha! Sorry mannen. Ik weet ook niet precies hoe dat komt... ik vind boeken die zijn geschreven door mannelijke auteurs ook echt wel leuk, maar waarom ze niet in overvloed in mijn kast staan... Ik heb echt werkelijk geen idee.

Welke kleur komt het meest voor in mijn boekenkast?
De meestvoorkomende kleuren covers zijn zwart en blauw, een gelijkspel zelfs! Als ik mijn boekenkast op dit moment in zou delen op kleur, dan zou ik een best wel donker begin van de regenboog hebben, met 17 zwarte en 17 blauwe covers.

Dik vs dun, zwart vs zwart ;)

Hoeveel pagina's heb ik dan wel niet in mijn boekenkast staan?
Als ik alleen mijn eigen boeken tel qua pagina's, waarbij ik dan de daadwerkelijke verhaalpagina's tel en niet de eventuele extra hoofdstukken en dankwoorden, kom ik uit op 42.162 pagina's. Dat maakt een gemiddelde van 409 pagina's per boek!

Hoe heb ik mijn boekenkast ingedeeld?
Eerder had ik het op volgorde van favoriete series en andere favoriete boeken. Vervolgens heb ik het ook op genre proberen in te delen, maar ook dat vond ik eigenlijk niet lekker werken voor mijzelf. Ik heb het nu al een tijdje ingedeeld op alfabet en zo laat ik het voorlopig ook staan, denk ik zo.
Omdat ik lang niet genoeg boeken heb om mijn hele kast mee vol te zetten, gebruik ik nu de middelste drie kolommen, van boven naar beneden, puur voor de leesboeken. De buitenste twee kolommen gebruik ik voor leuke dingen om neer te zetten.

*****

Toch wel leuk, om zelf ook mijn boekenkast zo eens te bekijken. De hele kast krijg ik jammer genoeg niet op de foto, dat red ik niet met mijn cameraatje op mijn telefoon, haha! Ach, maar zo kan ik toch wel een beetje een beeld schetsen van mijn "bibliotheekje", toch?

Zijn jullie ook zo trots op jullie boekenkast(en)?


5 opmerkingen:

  1. Aah, gaaf! En wauw, al die pagina's bij elkaar opgeteld... Gekte! Je zou dit eigenlijk ook eens moeten inzenden op young-adults.nl! =D

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een geweldige boekenkast, I'm in love :) Geweldige boeken en ook lekker veel ruimte. Leuk om te zien!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een leuke voorstelling van je privé-bibliotheek. Terwijl ik deze blogpost aan het lezen was vroeg ik me af hoeveel pagina's er in totaal bij mij in de boekenkasten staan. Ik vrees dat dit een raadsel zal blijven, want het zou wel heel lang duren vooraleer ik die som heb kunnen bereken. Van de fictie-boeken kan ik het aantal pagina's op mijn site terugvinden, maar de non-fictie boeken zou ik allemaal individueel uit het rek moeten nemen. Misschien als ik eens veel te veel tijd heb ... :)

    BeantwoordenVerwijderen