maandag 11 augustus 2014

Blogger of Wordpress?Een kleine week terug wilde ik graag bloggen. Heel graag bloggen. Het is hier op het moment wat drukker en daardoor heb ik minder tijd om dingen uit te schrijven en in te plannen, en ik moet er dus echt tijd voor maken. En tijd had ik zeker gemaakt! Ik zat er helemaal klaar voor, had enkele blogs om aan te werken, en wilde een post online zetten. Op een gegeven moment leek het alsof Blogger "de hik" kreeg; zo noem ik het vaak als een website blijft hangen en niet helemaal lekker mee lijkt te willen werken. Dus ik hield mijn geduld, wat vaak helpt. Nu alleen niet snel genoeg voor mij.
Ik gooide er kleine smeekbedes uit, aaide mijn laptop, probeerde zachtjes aan Blogger uit te leggen dat ik alleen die ene post wilde posten en enkele andere posts wilde bewerken voor later.

Hik. Hik. Hik.

Toen het mij te lang duurde, ben ik Twitter opgegaan om eens te kijken of er al wat over gezegd werd via de zoekmachine. En ja hoor, er waren meerdere mensen met hetzelfde probleem. Een storing, waar verdere informatie over ontbrak en iedereen raakte langzaam maar zeker steeds meer gefrustreerd. Ik eerlijk gezegd ook...

Terwijl ik mijn beklag deed via de welbekende social media-kanalen, kreeg ik één duidelijk antwoord van diverse mensen: "Stap over op Wordpress!" 
Tja... ik heb in de tijd dat ik mijn blog wilde beginnen natuurlijk mijn research gedaan, en geprobeerd de punten tussen Blogger en Wordpress te vergelijken. Ik ben destijds begonnen op Blogger, omdat het makkelijker was, en ik had echt het idee dat Wordpress alleen betaald aan te maken was. En Blogger scheen makkelijker in gebruik te zijn dan Wordpress.
Nu ben ik echter opnieuw bezig alles te vergelijken. Ik weet ook wel dat Wordpress ook echt zijn dingetjes wel heeft, maar toch... Wordpress ziet er wel professioneler uit, vind ik tenminste. En de mensen die het gebruiken, vinden het erg fijn.
Toch kom ik maar niet uit mijn plus-en-minpuntenlijst die ik probeer te maken, om zo in kaart te brengen wat meer voor mij is op dit moment. Blogger heeft misschien dan wel geregeld zijn "crash-momenten", maar Wordpress is gevoeliger voor verbindingen van buitenaf, je hebt plug-ins nodig die je ook bij moet houden, en ik begreep - forgive me if I'm wrong - dat je een host nodig hebt...

Keuzes, keuzes...
Ik ben benieuwd hoe mijn mede-bloggers hierover denken en wil daarom ook jullie hulp vragen. 
Wat gebruiken jullie voor jullie blogs? Hebben jullie deze overweging van eventueel overstappen ook al eens gemaakt, en wat heeft jullie toen laten besluiten om wel/niet over te stappen?

Tot de tijd dat ik er helemaal uit ben, zal ik door blijven zoeken naar de verschillen en overeenkomsten. Als ik mijn keuze heb gemaakt, zal ik ook eindelijk mijn naam gaan veranderen, maar voor nu blijft het zoeken, lezen, en plusjes en minnetjes zetten. 
En hopen dat Blogger weer een tijdje van zijn hik af is.

5 opmerkingen:

 1. Ik gebruik sinds ik blog wordpress en ik moet inderdaad zeggen dat ik het over het algemeen erg fijn vind werken en dat het ook best duidelijk is. Bij wordpress heb je trouwens wel dingen waarvoor je moet betalen, sommige lay-outs bijvoorbeeld, maar er zijn er ook veel die wel gratis zijn. En je hebt geen onbeperkte opslagruimte, maar op zich denk ik niet dat je daar super snel last van hebt. Dus ik ben in ieder geval er heel enthousiast over, en als ik dan een keer hulp nodig heb, zijn er altijd wel mensen die willen helpen natuurlijk :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Voor wordpress.com heb je GEEN host nodig. Voor wordpress.org wel. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb voor mijn stage een blog bij Blogger gehad en ik ben Wordpress gewend. Nou, ik ben blij dat ik voor mijn eigen blog meteen voor Wordpress ben gegaan. Ik vind Blogger veel te onoverzichtelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zelf heb ik wordpress. Het is lekker strak en het makkelijk in zijn gebruik. Ik gebruik nog de gratis versie en het bevalt me goed. Je kan niet elke lay-out nemen maar tussen de gratis lay-outs zit vast wel iets moois:) Verder werkt het allemaal prima en heb ik nooit last van storingen

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik gebruik Blogger (vakantie-blog), Wordpress (website) en Tumblr. (blog over mijn werkzaamheden als mediacoach). Ik gebruik het alledrie voornamelijk uit interesse voor de verschillende programma's. Voor alledrie is iets te zeggen.
  - Blogger is wat beperkt maar heb je relatief snel onder de knie.
  - Wordpress is uitgebreidt en ziet er professioneler uit (de reden waarom mijn website daarop draait), maar is toch gemakkelijk om zelf te onderhouden.
  - Tumblr. is de minst uitgebreidde van de drie, maar voor een 'normaal' blog voldoet het prima. (Tumblr, wordt overigens door jongeren veelal gebruikt voor het plaatsen van plaatjes).

  Hopelijk heb je hier iets aan.

  BeantwoordenVerwijderen