maandag 13 oktober 2014

Een nieuwe rubriek op maandag!

Het werd weer eens tijd voor een nieuwe rubriek op mijn blog! Ik heb natuurlijk pas mijn blognaam veranderd, en daarmee wilde ik nog wat doen... Al wist ik eerlijk gezegd niet zo goed wat. Ik ben ontzettend blij met de nieuwe naam, het past veel meer bij mij; het heeft een persoonlijk randje, dus ik wilde dat het een rubriek zou worden dat ook echt met mij te maken heeft. Naast het feit dat ik mijn blog gestart ben vanwege mijn schrijven, merkte ik dat mensen het ook leuk vonden om dingen over mij te weten te komen. Welke boeken las ik, wat deed ik zoal, kortom: wie ben ik?
Ik heb een tijdje diverse tags ingevuld, wat ik ook erg leuk vind hoor, begrijp mij niet verkeerd, maar ik wilde iets nieuws. Iets wat weer echt bij mij zou passen, waarin ik mijn ei kwijt zou kunnen en waarin ik dingen kon schrijven die ik wilde delen.

Dankzij een geweldig idee van een goede (en schrijvende!) vriendin van mij, Marijke
- Dank je welllllll, nog een keer! :D -, besloot ik deze nieuwe rubriek op mijn blog te introduceren:
Juist: "De I van..."!
Deze rubriek komt vol te staan met alle leuke woorden die ik kan verzinnen met een I. De mooiste letter van het alfabet natuurlijk ;)
Ik ben de laatste tijd al druk bezig geweest met het bedenken en opzoeken van woorden die allemaal beginnen met een I. En dat zijn er veel. Elke term die ik zal voorstellen in deze rubriek zal ik toelichten en opvullen met persoonlijke weetjes en gedachten. Het kan zo maar eens voorkomen dat het een echt persoonlijk stukje op zich wordt, maar er kunnen ook bijvoorbeeld boektitels langskomen, of namen van bekende personen of mooie muziek. Kortom, ik kan hier vele kanten mee op!

Ik hoop dan ook dat jullie deze rubriek net zo leuk gaan vinden als ikzelf. Ik zal ernaar streven om elke maandag een nieuw woord in de spotlight te zetten, zie het maar als een fijn begin van een nieuwe week.

Om vandaag een beetje makkelijk te houden, zet ik vandaag het woord "Ik" in de picture met een aantal leuke feitjes. Jullie weten al best wat van mij, al zeg ik het zelf, maar: 

Wisten jullie dat...
- ik dol ben op het bakken van cakejes en het zoeken naar gekke recepten?
- ik een enorme fan ben van de mooie mannen van de geweldige serie Suits? 
- ik geregeld wakker word met een liedje in mijn hoofd? En dat hoeven echt geen liedjes te zijn die ik recent heb gehoord; laatst werd ik bijvoorbeeld wakker met "Le Carnaval des Animaux/Carnaval der Dieren" van Camille Saint-Saëns! Niet zo raar, eigenlijk, want wisten jullie namelijk dat...
- ik vroeger op klassiek ballet heb gezeten? Daardoor heb ik echt een liefde voor klassieke muziek ontwikkeld.
- ik een enorme theeleut ben? Koffie vind ik ook lekker, maar ik heb stiekem liever thee. Mijn favoriete smaak op het moment is met rozenblaadjes en (Franse) vanille.

Mijn favoriete mok, gekregen van mijn zusje!

Dit was de eerste blogpost over "De I van...".
Als jullie nog meer dingen willen weten, vraag het mij gerust in een reactie! Ik zal ze natuurlijk beantwoorden. De komende dagen zal ik eens gaan bedenken welk woord volgende week in de spotlight gezet wordt.


Tot de volgende aflevering van "De I van..."! ;)

9 opmerkingen:

 1. Echt een leuk en origineel idee, (in ieder geval van mijn kant, want ben zoiets nog niet tegen gekomen...)!!! Ben erg benieuwd hoe je dit precies gaat invullen en met welje woorden je (iedere week) op de proppen komt...

  ik ga het zeker volgen....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! :D ik ben zelf ook benieuwd, dus ik laat mijzelf ook gewoon verrassen door mijzelf ;) haha!

   Verwijderen
 2. Leuk, zo ontdek ik meteen ook een aantal overeenkomsten. Ik heb toen ik jong was twee jaar ballet gedaan én zeven jaar muziekschool gevolgd. Koffie lust ik echt niet, maar ik heb een uitgebreid gamma vruchtenthee in huis. En ik ben regelmatig in de keuken terug te vinden om alweer een nieuw bakrecept uit te proberen. Mocht je er nog zoeken ... je kan er een heel deel terugvinden op mijn site.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk! zo leer je elkaar ook een beetje beter kennen, he? En dank voor je tip, ik zal zeker eens rondneuzen :D

   Verwijderen
 3. Leuk dat je de eerste "De I van..." nu online hebt gezet! Ik ben heel benieuwd naar de volgende delen :) Deze eerste is in ieder geval erg leuk!

  BeantwoordenVerwijderen