woensdag 6 augustus 2014

Wie ben ik - The Blogger Made Me Read It-TagEen tijdje terug werd ik weer eens getikt in een leuke tag. Emmy was al aan het teasen geslagen via Twitter, toen ze er zelf mee bezig was. En wat een toffe tag dit keer!
Ik vond het echt een heel leuke lijst die ik in mocht vullen. Weer een lekker boekige vragenlijst, maar dan in combinatie met mijn ervaringen met boekenbloggers en recensies.
Heel erg bedankt, Emmy! En veel leesplezier gewenst, allemaal!

*****

1. Welke boekenbloggers hebben de meeste invloed op jou?
Gelijk al zo'n lastige vraag! Er zijn meerdere boekenbloggers die mijn smaak delen, en zodra ik zie dat ze erg enthousiast zijn over een boek en het mij ook goed in de oren klinkt, zet ik het wel direct op mijn TBR-lijst. Op het moment koop ik niet veel boeken (als in: eigenlijk helemaal niet, want ik heb nog genoeg te lezen), maar zodra ik weer aan nieuwe boeken toe ben, kijk ik sowieso op deze lijst. Enkele boekbloggers die mij vaak nieuwsgierig maken zijn onder andere JoanyStoryhuntersSanneEmmyAjita en Ilse. En aan al die andere boekbloggers die ik volg: jullie maken mij ook nieuwsgierig hoor! ;)

2. Wiens recensies vertrouw je blindelings?
Dit klinkt misschien stom, want onbewust kijk ik toch altijd wel naar recensies van bepaalde boeken... maar ik vertrouw nooit helemaal blindelings op recensies. Het lezen van boeken en het houden van boeken heeft alles te maken met smaak. Ik vind niet elk boek leuk die een ander echt helemaal super vindt! Ik kan daarom nog wel recensies gewoon lezen, om zo een eigen mening te vormen voor mezelf, maar echt zomaar een recensie vertrouwen, nee.

3. Koop je weleens een boek gebaseerd op één recensie van een bepaalde boekenblogger? Of struin je eerst af naar andere meningen?
Ik struin altijd een beetje rond. Als ik puur op één recensie af zou gaan, ben ik veel te bang voor een eventuele teleurstelling. Of het verhaal moet mij zo ontzettend goed in de oren klinken, dat geen enkele recensie mij verder nog kan boeien en ik het alsnog gewoon lekker lees, zonder mening, of met een enkele mening in het achterhoofd.

4. Wat is je favoriete boek wat je ooit hebt gekocht op basis van een recensie?
Sowieso The Fault in our Stars/Een weeffout in onze sterren van John Green, dat was mijn eerste boek dat ik echt puur kocht op basis van de lovende woorden die iedereen schreef, enkele jaren terug. Ook ben ik blij dat ik Vrees Me van Tahereh Mafi een kans heb gegeven door goede recensies, en Shadow and Bone van Leigh Bardugo ook!

5. Wat is je minst favoriete boek dat je ooit hebt gekocht op basis van een recensie?
Ik ben nummer 4 van Pittacus Lore. Dat boek heb ik eerst heel vaak in mijn handen gehad, voor ik het destijds toch een keer kocht. Ik heb overal gekeken wat iedereen er van vond, maar de meningen waren erg verdeeld. Het klonk ontzettend spannend, en ergens was het ook wel spannend, maar ik had zulke hoge verwachtingen van dat boek omdat het toch wel weer een nieuwe "young adult"-hit was - en er kwam een film van dus dan denk je toch ergens dat het wel een goed verhaal moet zijn-,... dat ik mij wat bedrogen voelde toen ik het uit had.

6. Noem vijf boeken die je hebt gekocht op basis van een recensie.
Een weeffout in onze sterren, door John Green
Vrees Me, door Tahereh Mafi
Shadow and Bone, door Leigh Bardugo
The Unbecoming of Mara Dyer, door Michelle Hodkin
Het Nachtcircus, door Erin Morgenstern

7. Heb je wel eens een boek gekocht omdat het zo verschrikkelijk veel werd gehypet?
Okee, okee: Twilight. Ik was net te laat voor de film, die toen al uit de bioscopen was verdwenen (en ik was dus een zogenaamde "laatbloeier" met deze serie), en besloot mij toch eens te wagen aan het boek. Ik had toen net voor de zoveelste keer Harry Potter herlezen (want ik was wat uit mijn leesritme geraakt en tja, Harry Potter kan ik overal en altijd wel lezen) en ik heb het echt direct uitgelezen, en de dag daarna Nieuwe Maan gehaald. Ik was gelijk net zo verkocht als al die andere Twihards! En het kon (en kan) mij niets schelen wat iedereen er van vond, ik ben blij met die serie!

8. Heb je wel eens een boek vermeden juist omdat het werd gehypet?
50 Shades of Grey. Niet alleen omdat het zo gehypet werd, maar ook omdat het deels is gebaseerd/geïnspireerd door Twilight, en omdat het onderwerp mij echt niet aanspreekt. Ieder zijn smaak!

9. Check je altijd eerst recensies voor je iets koopt?
Vaak wel. Ik denk dat dat onbewust toch altijd wel gebeurt.

*****

Dan is het nu tijd om zelf mensen aan te tikken!
Ik ben heel benieuwd naar de antwoorden van Ilse en Ajita :) Succes, meiden!

8 opmerkingen:

 1. Oe, het is officieel. IK BEN GETIKT. O, je bedoelt dat ik 'm moet invullen? Okay, there we go then! xD

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vond Ik ben nummer 4 ook een beetje tegenvallen. :P
  Je hebt hem leuk ingevuld!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vond hem ook super leuk om te doen! En blij te horen dat ik niet de enige ben ;)

   Verwijderen
 3. Ik werd juist een beetje teleurgesteld door Vrees Me na al die lovende recensies@

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik was nieuwsgierig geworden naar het boek door de mooie woorden, maar Tahereh Mafi blies mij echt omver met de mengeling van poezie (in mijn ogen) dus het was zelfs nog beter dan al die mooie woorden bij elkaar! ;)
   Maar het is en blijft een kwestie van smaak. Ik lees ook wel boeken die mij teleurstellen na al die 4-5-sterren recensies, hoor! Pas nog :)

   Verwijderen