dinsdag 14 januari 2014

Een schrijvende keukenprinses in wording

Ik ben zo ontzettend druk in mijn lijf! Tja, dat krijg je hè, als je heel graag werkt en wilt werken, maar dat zit er op het moment gewoon even niet in.
Ik moet geduld hebben. Geduld is het sleutelwoord voor succes, laten we maar zeggen, haha!
Maar wat moet ik nu dan doen, naast mijn verplichtingen en natuurlijk het sociale leven?
Veel mensen om mij heen zien het anders; "Geniet even lekker van de rust, kun je fijn gaan lezen en schrijven!" Ja, dat is wel weer zo. Ik zie dat dan ook zeker wel ergens als een pluspunt nu. Ik kan in mijn schrijven veel van mijn energie, creativiteit en ideeën kwijt. Daarnaast is het ook zo dat ik steeds meer dingen voor mijn blog probeer te verzinnen, zodat ik hier nog meer mijn ei kwijt kan, maar dan wel op zo'n manier dat jullie het ook leuk vinden om te lezen, natuurlijk!
Tot ik weer aan de slag kan, probeer ik het maar zo te zien: ik doe nu weer andere ervaringen op, die ik hopelijk in de toekomst ergens anders weer kan gebruiken!
"Het komt wel goed, schatje!" ;)

Maar mijn handen willen ook weer wat. Mijn benen willen ook weer wat. Ik wandel nu bijvoorbeeld meer dan ik voorheen deed, heerlijk! Een dag zoals gisteren of vandaag is echt perfect. Droog, niet al te veel wind en een stralende lucht met een fijn zonnetje erbij. Echt zo'n moment om het hoofd leeg te krijgen en nieuwe inspiratie op te doen.

Wandelen is alleen niet genoeg. Mijn handen blijven jeuken. Niet van schrijfjeuk, maar van verveeljeuk. De hele dag typen of met de hand schrijven is fijn hoor, begrijp mij niet verkeerd, maar mijn handen willen ook wel eens iets anders doen dan dat.
Dus... ik ben aan het experimenteren geslagen in de keuken. Eerder had ik niet veel tijd om te koken, dus dan was het al gauw dat er een makkelijke of kant-en-klare maaltijd op tafel kwam te staan.
Nu ben ik echt weer aan het koken.
Het is begonnen toen ik na de schrijversborrel eind december bij schrijfvriendin Marijke mocht blijven eten, waar ik werd voorgesteld aan taco's. Ja, het is echt waar: ik had dat nog nooit eerder gegeten. *schaam schaam*.
Ik vond dat zo ontzettend lekker- en het is makkelijk klaar te maken!-  dat ik dit thuis ook ben gaan maken. Daarmee werd een deel van mijn jeuk in mijn handen gestild. Maar niet voor lang.
Ik probeer nu elke dag te koken en ik vind het echt fijn! Dat had ik niet direct verwacht.
Ik ben lekker bezig, probeer her en der mijn eigen draai aan het gerecht te geven en ben dan stiekem helemaal een beetje trots als het is gelukt.

Vandaag was ook weer zo'n dag. Nadat ik de dingen van mijn zogenaamde "ToDoList" had gedaan en geschrapt, besloot ik koekjes te gaan bakken. Vroeger deed ik dat veel vaker; dan bakte ik geregeld koekjes voor thuis, naast mijn huiswerk bijvoorbeeld. Ik vond het toen leuk om te doen, het maakte mij even los van de begrippen die ik moest leren en ik kon doordat ik met iets anders bezig was ook dingen beter overdenken.
Het gevoel van toen kwam vanmiddag echt wel terug; het deeg kneden, wachten tot het deeg klaar was met rusten in de koelkast, vervolgens met een vormpje de koekjes uit een uitgerold plak deeg steken en op de bakplaat te leggen...
en ondertussen vang ik her en der een glimp op van mijn personages in mijn hoofd. Mijn schrijfzin is echt terug aan het komen! Maar... Oh, de koekjes!
De oven in! Oh en dan... Die geur.... Heerlijk, zo'n zoete ovengeur die door het hele huis hangt. Om van te watertanden.

Koekjes zijn wel makkelijk om te maken, vind ik, en vanavond was ik dan ook benieuwd hoe mijn "nieuwe" gerecht af zou lopen, want ook dit had ik nooit eerder zelf gemaakt. Maar het is gelukt!
Spinazie-taart! Zo ontzettend easy om te maken, maar je bent toch weer met echte groente bezig en dat doet mij op het moment echt goed. Jummie!

Koken. Ik wist niet dat ik dat zo leuk kon en zou gaan vinden, en dat ik het eerlijk gezegd ook zo had gemist!
Mijn handen vinden het ook fijn om te doen... maar als ik ze zou moeten laten kiezen tussen koken en schrijven, dan lukt dat niet. Daarvoor zijn het te leuke, maar totaal verschillende dingen en ik zou op het moment geen van beiden kunnen missen!

Hmm, misschien kan ik mijn kook-ervaringen wel eens in een scene omtoveren in een verhaal... ;)

Koken/Bakken jullie ook wel eens?

4 opmerkingen:

 1. Heerlijk, koken! Ik probeer het dit jaar ook echt weer meer te doen. Het lukt aardig; ik heb al cupcakes gemaakt en een ovenschotel met appel erdoorheen - en verder gewoon de dagelijkse maaltijden, aardappels enzo :) Maar het is inderdaad fijn om zo bezig te zijn. Even je hoofd leegmaken.
  Succes met je verdere kook-avonturen en natuurlijk ook met schrijven Ivette! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind koken ook heerlijk! Wil het liefst elke dag iets anders koken maar ja, prijzig en de tijd heb ik er al helemaal niet voor :o

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind koken echt super leuk! Maar ik moet er wat meer de tijd voor nemen. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind koken en bakken ook leuk :P Maar hier thuis niet echt de ruimte voor(als in, mijn moeder is er geen fan van als ik een paar uur in de keuken door wil brengen). Ik moet het dus ook eens wat vaker gaan doen. :)

  BeantwoordenVerwijderen